Hockeyspelare från Australien besöker skolan

Under denna och kommande vecka besöker Australiens herrjuniorlandslag i hockey TAIF och i samband med detta passade laget på att stanna till på Holavedsgymansiet för att besöka några klasser i engelskundervisningen.

Det hör inte till vanligheterna att Australiens herrjuniorer i hockey besöker Holavedsgymnasiet, men idag är de på plats och träffa Holavedsgymnasiets elever i engelskundervisningen. När lärarna i engelska informerades om besöket var de inte sena att passa på att planera in ett lektionsbesök.
   –Vi tycker att det är roligt när vi får prata engelska med personer som har engelska som modersmål, säger Magnus Borell.

Hockeyspelarna träffar eleverna som går andra året på Estetiska programmet. Samtalet börjar lite försiktigt, men snart är konversationen i full gång och eleverna jämför skollivet i Sverige och Australien. Efter en stund reser sig eleverna för att gå ut i skolans andra lokaler för att visa hur det kan se ut på en svensk gymnasieskola.  Gabriel Veyt och Jakob Dooanbos följer med Emelie Malmberg, Meri Tapio, Julia Starby och Carin Robertsson ut i Hangaren. De ska titta närmare på aulan där tjejerna dansar. De förklarar för killarna att de alla valt dans som inriktining på Estetiska programmet.

Huvudtränaren Steve Laforet har besökt Sverige förut, men det var så länge sen att han inte minns så mycket, så för honom har det roligt att få återvända till Sverige igen. I samband med att Charles Franzén, huvudtränare för TAIF, åkte till Australien för att hjälpa herrjuniorerna i hockey att avancera, lärde Charles och Steve känna varandra. På så vis kom en inbjudan att besöka Tranås och då var Steve snabb att tacka ja.
   – Det är roligt att få vara här och så är det kul när killarna får se hur det är i Sverige, berättar Steve Laforet.
   Han och laget ser nu fram emot att få träna i Tranås och se hur hockeyn är i Tranås. Därefter åker de vidare till Serbien där de ska möta andra länder på isen. Laget har klättrat i division och Steve berättar att motståndet nu är tuffare.

Steve Laforet (till vänster) tillsammans med läraren Magnus Borell. I bakgrunden diskuterar eleverna skollivet i Australien och Sverige

Diskussionen blev livlig och de svenska eleverna var nyfikna på hur skollivet i Australien ser ut