HED Talks underhåller igen

23 februari 2017 var det premiär för Holavedsgymansiets egna version av TED Talks, HED Talks där tre talare underhöll med tjugo minuters föreläsningar. I år är HED Talks tillbaka med fem nya talare som lyfter intressanta ämnen.

Kjell Johansson, lärare i svenska och historia gick länge och funderade på att skapa en plattform för intressanta föreläsningar med personer knutna till Holavedsgymnasiet. Inspirerad av TED Talks skapade han evenemanget Holavedsgymnasiets Entertainment discourses, HED Talks där han ville bjuda in två lärare och två elever för att tala om sina specialområden. Förra året stod Håkan Klasson, Peter Nyberg och Majid Faizi på scen. Louise Burenby var inplanerad talare, men fick förhinder och kunde inte komma.

I år står Leif Risberg, Åsa Scharff, Amanda Malmberg, Emma Lindwall och Hampus Östh Gustafsson på scen. Leif Risberg är lärare i svenska och historia och kommer att prata om den stora apstriden i Ydre under 60-talet. Åsa Scharff som är medielärare kommer att tala om lycka och var man hittar den. Som elevrepresentanter kommer Amanda Malmberg och Emma Lindwall berätta om sitt arbete med läxhjälpsgruppen och stödet från Tamam. Hampus Östh Gustafsson som är doktorand vid insitutionen för idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet kommer att tala om Historiens värde och hur människors förhållningssätt till historia har förändrats. Hampus tog studenten från Holavedsgymnasiet 2008.

Missa inte årets HED Talks den 8 mars klockan 18.30 i Holavedsgymnasiets aula. Fritt inträde!