Hanna Widforss berättar för teknikeleverna om sina erfarenheter som ingenjör

Hanna inspirerar blivande ingenjörer

Under tisdagen besökte Hanna Widforss Teknikprogrammet för att berätta om livet som student, ingenjör i Sverige, men även i Australien.

Hanna Widforss är utbildad civilingenjör inom design- och produktutveckling och arbetar på i3tex. Under tisdagen besökte Hanna Teknikprogrammets alla tre årskurser på Holavedsgymnasiet för att berätta om livet som student vid universitet och hur man arbetar med projekt, från idé till färdig produkt. Hanna Widforss lade mycket fokus på idéprocessen, som är en viktig del i produktutveckling. Hanna menar att det inte alltid går som man har tänkt sig och gav exempel på hur man kan arbeta vidare och inte fastna, något som förhoppningsvis hjälper eleverna i skolarbetet.

Martina Norberg, lärare på Teknikprogrammet, tyckte att besöket var väldigt nyttigt för eleverna.
   – Det är bra för eleverna att se hur vårt sätt att arbeta på programmet speglar sättet som man arbetar på högskolor och universitet. Vi arbetar hela tiden kring processen från idé till färdig produkt, berättar Martina.
   Att eleverna var nyfikna på Hanna Widforss arbete och erfarenheter märktes tydligt när frågorna duggade tätt. Hannas år i Australien, då hon jobbade som konstruktör för en firma som producerade kylare för Formel 1-bilar, var något som intresserade många elever.

Vill du läsa mer om Teknikprogrammet? Tryck här