Esteterna rundade av i Holavedsgymnasiets aula

Under veckan som har gåt har eleverna som går sitt sista år på Estetiska programmet turnerat Tranås kommun och kranskommunerna för att underhålla men även informera. Slutstation blev Holavedsgymnasiets aula.

Varje år åker treorna på Estetiska programmet ut på en veckas turné. På programmet finns det tre inriktningar - dans, musik och teater och varje inriktning åker på varsin turné. Planen är att besöka kommunen och kranskommunernas högstadieelever för att ge smakprov på vad man gör på Estetiska programmet och även berätta lite mer ingående om de kurser man läser och hur det är att gå programmet.

Treorna får själv stort utrymme att bestämma upplägget på konserten och föreställningarna. Dansesteterna valde i år att genom dans förmedla kampen för jämlikhet inom flera olika områden. Under namnet #equality dansade man för feminism och priderörelsen och mot rasism och klasskillnader.
Musikesteterna hade i år satsat på svenskt tema där de lyfte svenska artister och låtskrivare. Publiken fick njuta av allt från pop till folkmusik och lyckades även klämma in lite humor i sin konsert. Något som verklligen uppskattades av publiken.
Teateresteterna tacklade ett allvarligt ämne när de framförde sin pjäs Vinden, skriven av Tomas Bergsten. I pjäsen möter publiken unga människor på en vind mitt i det pågående inbördeskriget i Bosnien och de får se hur ungdomarna hanterar livet i krigets skugga.

Veckan avrundades i Holavedsgymnasiets aula där även gymnasieelverna fick möjlighet att se esteternas föreställningar.

Vill du läsa mer om Estetiska programmet? Tryck här!

Dansföreställningen #equality

Föreställningen Vinden