Esteterna genomförde turnéveckan

Under veckan som gått har elevern i årskurs tre på Estetiska programmet genomfört utbildningens sista stora projekt. Till skillnad från tidigare år har eleverna stannat kvar på plats och genomfört sina uppträdanden.

Under fredagen framförde Estetiska programmets tredjeårselever sina projekt för sista gången denna vecka. Projektet som gått under namnet ES-turnén innebär att eleverna får visa vad de har lärt sig under sina tre år på programmet. Eleverna har själva tagit stort ansvar för den kreativa processen och fått bestämma till stor del hur deras föreställningar skulle bli.
– Eleverna valde föreställningen DNA skriven Dennis Kelly, vilket var ett spännande val, berättar Anna Larsson Johansson som undervisar på teaterinriktningen på Estetiska programmet.

Vanligtvis reser eleverna runt i Tranås och kranskommunerna där de har uppträtt för grundskoleelever, men i år var detta inte möjligt. Istället för att åka runt stannade de i Tranås och genomförde projekten på hemmaplan. Sista dagen på turnéveckan fick de övriga eleverna på programmet ta del av projekten. Musikesteterna spelade in sitt framträdande på Plan B som de sedan visade upp filmen i aulan och teater- och dansesteter genomförde veckans sista föreställning på scen i aulan.

Här kan du läsa mer om Estetiska programmet!

Matilda Norin berättar om musikesteternas musikval innan deras film visas i aulan. Foto: Anita Berlin

Fyra kvinnliga dansare står på en scen upplyst i rosa och med en spegel i bakgrunden

Dansesteternas tema kom att handla om att stå upp för sig själv och att inte ta nån skit. Foto: Anita Berlin