ES och RL tog med publiken ut i världen

I tisdags var det premiär för Krogshow på Plan B. Eleverna på Estetiska programmet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet såg till att kvällen blev en helkväll med god mat och underhållning.

Förberedelserna för Krogshowen har pågått under lång tid. Eleverna på Estetiska programmet har samlat material, bearbetat och repeterat många timmar. Årets tema är världen där publiken får följa med på en flygresa till världens alla hörn. Arbetet med repetitionerna intensifierades under januari.
– Det är helt galet att det vi förberett så länge kommer att vara slut om ett par dag, säger Greta Ingeborg Boyero Lindström som går andra året på Estetiska programmet.
Nerverna är på helspänn och håller eleverna på tå. Det är bara att konstatera att eleverna levererar. Musiken sitter och sångarna är tonsäkra, vilket går hand i hand med duktiga musiker och scennärvaro. Sketchernas poänger når ända fram och publiken skrattar gott.

I köket är det full fart och doften förtäljer att publiken får avnjuta en riktigt god tre rätters. Ebba Gustafsson Piel, Malin Ludvigsson och Mokhtar Hossein Zahedi i årskurs 2 är huvudansvariga för menyn och har under hösten planerat och provlagat maten som serveras under Krogshowen.
– Det har gått bra och menyn blir också bra, säger Mokhtar Hossein samtidigt som han lägger sista hand på efterrätten.
Precis som underhållningen har menyn fått internationell prägel. Förrätten har finsk touch, varmrätten går under franska toner och kvällen avrundas med en grekinspirerad efterrätt.

Som stöd har Ebba, Malin och Mokhtar Hossein RL-eleverna från de andra årskurserna. Eleverna i ettan och trean turas om att vara i köket och ute i serveringen.
– Det är jättekul och bra övning, säger Tuva Tärnåsen som går första året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Nu håller vi tummarna att de resterande två kvällarna kommer att gå lika bra som premiären! På Facebook hittar du fler bilder från föreställningen.