Elever undersökte näthat

Under tisdagen arbetade alla elever på Ekonomiprogrammet kring temat näthat. I uppdrag fick de undersöka olika områden rörande näthat för att sedan presentera vad de kommit fram till inför de andra eleverna på programmet.

Temadagen Näthat på Ekonomiprogrammet inleddes med filmvisning i aulan som skulle hjälpa igång eleverna med de juridiska aspekterna av näthat. Därefter arbetade eleverna i grupper bestående av både ettor, tvåor och treor. Här fick eleverna fördjupa sig i bland annat vad olaga hot, sexuellt ofredande och förtal innebär. Eleverna lyfte rättsfall för att ge exempel på hur dessa brott kan se ut i verkliga livet. I slutet av dagen presenterade eleverna vad de hade kommit fram till i aulan.

Alexandra Lundh och Albin Jarl går tredje året på Ekonomiprogrammet. De är just i färd med att sätta upp sina posters i Studiehallen så att fler elever kan ta till sig av det som de arbetat med under dagen. Alexandra går juridikinriktningen och tycker att det har varit kul att få arbeta en hel dag med denna typ av rättsfall. Både Alexandra och Albin tycker att valet av tema var bra.
– Det är något som kommer oss nära och jag har upptäckt i dag att mycket av det som skrivs på nätet faktiskt är straffbart, säger Alexandra.
Albin håller med och tycker att ämnet känns aktuellt.

Vill du läsa mer om Ekonomiprogrammet? Tryck här!

I slutet av dagen fick eleverna presentera i aulan vad de hade kommit fram till