Oscar Bremer, Kevin Josefsson och Sadber Cotic är några av eleverna som jobbat för att få igång Relianten

Eleverna fick igång en engelsk raritet

Eleverna på Fordonsprogrammet har äntligen lyckats få liv i veteranbilen, av märket Reliant Scimitar GTE. Den engelska rariteten har stått länge i verkstaden på Holavedsgymnasiet och varit illa tilltygad, men nu har den kommit igång.

Det är inte var dag som eleverna på fordonsprogrammet får meka med veteranbilar. För det mesta handlar det om att felsöka dagens bilar med hjälp av datorer. Lite då och då får killarna grovmeka med äldre bilar. Oscar Bremer, Kevin Josefsson och Sadber Cotic är några av eleverna som mekat med Relianten.
– Det är kul att få skruva och jag gillar att meka. Allt med motorer är kul, berättar Oscar Bremer.

Reliant Scimitar GTE är en ovanlig veteranbil som man inte stöter på särskilt ofta. Relianten som stått i verkstaden på Holavedsgymnasiet har krävt mycket arbete och Thomas Grahn, som undervisar på Fordonsprogrammet, berättar att det var riktigt härligt när eleverna fick igång motorn.
– Att den är så ovanlig gör det ännu roligare, säger Thomas Grahn.

Besök vår Facebooksida och lyssna på när eleverna kör igång motorn på Reliant Scimitar GTE!