Elever på Samhällsvetenskapsprogrammet på Holavedsgymnasiet guidar i kranskommunerna

Elever guidade varandra

Under måndagen åkte elever från Samhällsvetenskapsprogrammet ut för att guida varandra i kranskommunerna som del i kursen Geografi.

I strålande solsken åkte eleverna, i årskurs två på Samhällsvetenskapsprogrammet, ut på guidning i kommuner runt omkring Tranås. I kursen Geografi har eleverna fått välja en kommun som de undersökt utifrån temat Hållbart Samhälle. Där har eleverna tittat närmare på hur just den kommun, de har valt, arbetar med infrastruktur, utbildning, vård och omsorg och även turism. Därefter fick eleverna åka ut till sina valda kommuner för att förbereda sig på att guida sina klasskompisar.

Utifrån elevernas förberedelser planerade lärarna Catarina Månsson och Jeanette Wilhemsson Wågh en dag där elever och lärare åkte runt för att lära sig mer om kommunerna runt omkring. På den guidade turen stannade bussen i Gränna, Vadstena, Boxholm och Tranås.
   – Vi har åkt ut på dessa guidningar fler år i rad och det har varit ett väldigt uppskattat inslag, berättar Jeanette Wilhelmsson Wågh.

Besök vår Facebooksida för fler bilder