Utställare på lokal utbildningsmässa

Elever förberedde sig för framtiden

Så gick Holavedsgymnasiets lokala utbildningsmässa av stapeln igen. I aulan fick årskurs 2- och 3-elever matnyttig information om arbetsförmedling, studier och utomlandsarbete. I hangaren hade högskolor, universitet och andra utbildningsaktörer tagit plats för att hjälpa elever att välja inför framtiden.

Stort intresse

Den lokala utbildningsmässan på Holavedsgymnasiet ger eleverna möjlighet att skaffa sig en uppfattning om de möjligheter som väntar efter gymnasiet. Hangaren fick agera mässhall där både elever och utställare utbytte tankar kring utbildning. Många elever vet inte vad de vill göra efter gymnasiet och tyckte att detta gav dem lite idéer om hur de kan gå vidare efter sina studier på Holavedsgymnasiet.

Nöjda med dagen

Inger Johansson och Claes Hedberg, som jobbar som studie- och yrkesvägledare på gymnasiet, har organiserat dagen och känner sig nöjda med resultatet.
    – Det är ett bra tillfälle för de elever som vet var de vill studera att ställa frågor till de representanter för högskolan/universitet och de elever som inte vet vad de vill läsa så kan de inspireras en dag som denna, säger Inger Johansson.

Besök gärna vår facebooksida för fler bilder!