Elever bjöds in till S-yrkesdag på Bygg- och anläggningsprogrammet

I torsdags var det åter igen dags för Bygg- och anläggningsprogrammets S-yrkesdag där eleverna fick veta mer om yrken inom branschen.

Bygg- och anläggningsprogrammet organiserar årligen en yrkesdag där de bjuder in yrkespersoner från de olika yrken inom Bygg- och anläggningsbranschen. Anledningen till att programmet bjuder in representanter från branschen är att detta är ett bra tillfälle för eleverna i årskurs 1 på gymnasiet när de ska välja inför högre årskurs. Även de elever som har sökt Bygg- och anläggningsprogrammet bjöds in denna dag och för dem blev detta ett bra tillfälle att få mer information om vilka möjligheter det finns inom sitt gymnasieval.
– Här får eleverna se vilka yrken utöver snickare som man kan utbilda sig till. Det inte alltid att man vet vilka möjligheter det finns, förklarar Inger Johansson som är studie- och yrkesvägledare på Holavedsgymnasiet.

Eleverna fick bland annat träffa plåtslagare, målare, golvläggare och många fler. Erik Göransson från TAS som representerade mark- och anläggningsyrket ses här på bild när han berättar mer om hur det är att arbeta inom just mark och anläggning.

Vill du läsa mer om Bygg- och anläggningsprogrammet? Tryck här!