Elever bjöd in till musiklektion

Under torsdagen kunde eleverna på Holavedsgymnasiet passa på att njuta av sköna toner i musiksalen när de elever som läser musikensemble bjöd in till öppen musiklektion

Klockan är tjugo över ett och musiksalen är de sista repetionerna i full gång. Elever som inom sitt individuella val läser musikensemble kör igenom låtarna innan de ska öppna upp dörrarna för nyfikna elever och personal. Det är lätt att tro att musiksalen bara ockuperas av estetelever, men i dagen klassrum hittar vi även elever från Barn- och fritidsprogrammet som valt till ämnet.
– Det känns kul. Vi kör låtar som vi har jobbat med under terminen, berättar Lovis Gustafsson som går andra året på Barn- och fritidsprogrammet.

Det finns inga krav på förkunskaper för att gå musikkursen inom det individuella valet. Några av eleverna har spelat sitt valda instrument hemma, men får hjälp att förbättra sina färdigheter. Thilion Strömberg går Estetiska programmets teaterinriktning. Han har spelat lite synth hemma.
– Jag har inte spelat synth inför en publik förut, så det känns lite nervöst. Framför allt om det kommer elever som jag inte känner. För klasskompisarna är det lugnt, säger Thilion.
Lovis som spelar congas vid den öppna musiklektionen hade inte spelat trummor innan hon började kursen.
– Jag tyckte att gitarr och piano kändes lite svårt, men trummor kändes som ett kul alternativ säger Lovis Gustafsson.

Klockan halv två öppnas dörren och eleverna som vill lyssna på den öppna musiklektionen kommer in och bänkar sig. Det finns även lite julinspirerad fika. Musikeleverna kör igång och precis som väntat går det galant!

Thilion spelade syns inför en publik för första gången