Digital Krogshow blev en succé

Den årliga Krogshow sändes i år på webben istället för på Plan B. Det var mycket nervositet inför den icke upptrampade stig som de skulle gå på, men nu ser man detta som en bra lösning när en fysisk Krogshow inte gick att genomföras.

Holavedsgymnasiets mat- och underhållningsevenemang som gått under namnen Holavedens Salonger och Krogshow riskerade vid årsskiftet att ställas in. Möjligheten till att bjuda in publik till evenemanget såg mörk ut, men detta stoppade inte genomförandet. Lärarna på Estetiska programmet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet tänkte om och tänkte nytt och det landade i en streamad Krogshow och en takeawaymeny.

Irma Lundström som undervisar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet tycker att projektet blev ett bra upplägg där eleverna fick en lärorik uppgift.
– För eleverna var det första gången som de genomfört denna typ av catering och vi stötte på lite problem första dagen, men eleverna hittade själva nya strategier för att lösa dag två bättre, och det gjorde de riktigt bra, berättar Irma Lundström.
Eleverna själva var glada över att faktiskt få genomföra projektet och göra en praktiskt uppgift på riktigt.
– Den andra dagen gick mycket bättre berättar Knut Löfgren som går andra året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

För eleverna på Estetiska programmet mötte de helt andra utmaningar.
– Det blir en helt annan sak att stå inför en fullsatt publik i jämförelse med en relativt tom lokal med uppsatta kameror, säger Åsa Tjäder Brodd som undervisar på Estetiska programmet.
Även om detta var en utmaning skötte eleverna det galant och gav järnet när klockan slog halv sju under onsdagen och torsdagen. Publiken fick en genomgång av vad en Krogshow innebär av karaktären Kurt Olsson som blev lite av en röd tråd som gick genom showen. Med musik med gung, klockrena sketcher och sprakande dansuppvisningar fick publiken en helkväll med god mat och härlig underhållning!

Ute i hemmen genomfördes Krogshowen framför datorn eller tv:n. Med sig i matkassen hade gästerna fått med sig ett instruktionshäfte och program och sedan var det upp till dem att duka upp efter smak och tycke. Maria Nyström fanns med i gårdagens publik. – Vi hade en supertrevlig torsdagkväll med god och lyxig mat och härlig underhållning. Vi skrattade rakt ut och sjöng med hemma i soffan, utan att behöva oroa oss för att störa upplevelsen för resten av publiken, och jag tror att vi till och med dansade lite. Hög impfaktor på både mat och underhållning! Ser fram emot att få se samma ES-klass i trean och att få äta mer av maten från RL19, säger Maria Nyström. Maja Lundmark hade även hon köpt biljetter till Krogshowen 2021 och var väldigt nöjd med upplägget. – Allt var så bra uppstyrt med maten som var enkel att hämta upp, enkel att laga och såklart väldigt god, säger Maja. Även underhållningen höll hög klass tyckte Maja och hennes kompis som också hade köpt biljett. –Showen var toppen, så kul att se att några som gick dans vågade spela teater och sjunga och dessutom gjorde det så himla bra. Och det var kul att några som går teater var med och dansade. En riktig pang-kväll trots att man ”bara var hemma” och onsdagen var roligaste ”evenemanget” på lääänge, säger Maja Lundmark!

Här kan du läsa mer om Estetiska programmet

Här kan du läsa mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Knut och Melwin kokar fond till kräftsoppan. Foto: Anita Berlin

Maria Nyström hade med hjälp av instruktionshäftet lagt upp efterrätten efter konstens alla regler. Foto: privat