De tittade närmare på konstruktörsyrket

Under föregående vecka besökte Teknikprogrammets tvåor Strömsholmen för att titta närmare på vad en konstruktör gör. Ett givande studiebesök tyckte eleverna.

Eleverna som går andra året på inriktningen kontruktion på Teknikprogrammet besökte förra vecka Strömsholmens konstruktionsavdelning. Eleverna fick lyssna till hur man arbetar på konstruktionsavdelningen på företaget och sedan delades de in i mindre grupper och följa med varsin konstruktör och se hur det dagliga arbetet går till. På besöket fick de se hur de arbetar med CAD- och hur de utvecklar nya produkter i Strömsholmens testarea. För en del av eleverna blev detta första mötet med yrket och ett mycket uppskattat besök.

Ett stort tack till konstruktionschefen Pia Sander samt konstruktörerna Magnus Hasselström, Ida Ekholm och Dennis Stridkvist för guidning och för att de tog sig tid.

Vill du läsa mer om Teknikprogrammet? Tryck här!