Det gick hett till vid Öppet Hus

Den 16 november slogs dörrarna till Öppet Hus upp! Det blev en dag full av spännande möten där besökarna fick se när skolans verksamhet var i full gång och på vissa ställen gick det, minst sagt, hett till!

Så blev det återigen dags för årets höjdpunkt när elever och personal på Holavedsgymnasiet bjöd in till Öppet Hus. Vid tio på förmiddagen började skolan fyllas med besökande. På schemat fanns många intressanta aktiviteter och i Hangaren gavs det tillfälle att både shoppa och smaka godsaker från UF-företag och Holavedsgymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

På många av de yrkesförberedande programmen öppnade man upp så de besökande kunde se hur man arbetar på programmen. På Hantverksprogrammet kunde man se hur goda ens träslagskunskaper är och kanske vinna ett sängbord. Även lektioner på programmen drog publik. På Ekonomiprogrammet kunde elever och besökande testa sin kunskap i företagsekonomi i en omgång Kahoot. Besökande på Naturvetenskapsprogrammet fick sätta sig på behörigt avstånd när natureleverna i årskurs två bjöd på Kemishow och eleverna fick en rungande applåd när lågorna slog högt. För den hälsomedvetne fanns det möjlighet att mäta blodtryck, pus och syresättning på Vård- och omsorgsprogrammet. Kön var lång och många ville veta hur det låg till med blodtrycket. Frida Forsberg som går första året på Vård- och omsorgsprogrammet förklararade blodtryck för en besökare:
- Det är det andra värdet som berättar om ditt hjårta får möjlighet till återhämtning, säger Frida medan hennes klasskompis Lovis Gunnarsson mätte blodtrycket på Philip Karlsson.

I Studiehallen fanns många program representerade där besökarna bland annat kunde fika med en elev på Samhällsvetenskapsprogrammet. Ett bra tillfälle för elever som ska söka in till gymnasiet att ställa frågor om programmet. På Teknikprogrammet passade Helmer Stoltz, tillsammans med sina föräldrar, på att titta närmare på vad man gör på Teknikprogrammet.
- Jag var med skolan och besökte programmet, men jag ville se hur det är med CAD och produktutveckling, förklarade Helmer som ska börja gymnasiet nästa år.

Helmer Stoltz tittar på när elever på Teknikprogrammet jobbar med CAD

Dagen avslutades med den populära dansföreställningen där elever från det Estetiska programmets dansinriktning och elever som läser dans inom sitt individuella val underhöll publiken. Stämningen i aulan var på topp och prestationerna i toppklass.