De tävlar med sitt företag Ultimate Fitness UF

Läser kursen Entreprenörskap

Henry Nordin, Viktor Horgby, Måns Karmskog, Edwin Igefors och Edvin Ström går tredje året på Teknikprogrammet och läser det här året kursen Entreprenörskap. I kursen får eleverna lära sig allt om att starta, driva, och avveckla ett företag. De är inne i den mest intensiva perioden där de jobbar med utveckling av sin produkt och ska även marknadsföra sitt företag Ultimate Fitness.
– Vi tar fram en tränings-app som ska lanseras på appstore till E-week, berättar Måns Karmskog.

Satsar sina kort på träningsapp

Eleverna tyckte att det var svårt att komma fram till vilken typ av företag som de skulle starta upp när kursen började i höstas. Måns Karmskog berättar att många av medlemmarna har ett gemensamt intresse, vilket är träning och hälsa.
– Det var svårt att välja. Vi tittade på olika alternativ men kom hela tiden tillbaka till något knutet till träning, säger Henry Nordin.
Edvin Ström berättar att de hade alldeles för stora idéer i början och att de istället behövde titta på vilka förmågor de har.
– Då var det programmering och träning, säger Edvin.
Till slut landade i de i att skapa en träningsapp som ska vara gratis där användarna får tillgång till tips och råd när det kommer till träning. Eleverna har under hösten programmerat i X-kod och spelat in träningsvideor. Eleverna berättar att all lektionstid och även en del av fritiden gått åt att lära sig denna typ av programmering och att programmera. Den färdiga appen är tänkt att få fler att våga träna och att kunna träna hemma under coronatider.
– Vi har anpassat våra videor så att det ska passa både de som har tränat ett tag och de som precis börjat, förklarar Henry.

Nominerade till årets UF-tjänst

Nog verkar idén bra. De fick veta för två veckor sedan att de blivit nominerade till årets UF-tjänst vilket gjort att eleverna har fått jobba ännu mer intensivt för att hinna få färdigt allt till E-week.
– Vi får en minut på oss att pitcha vår idé, så vi jobbar på att få fram en bra presentation till E-week, berättar Måns Karmskog.
De tror verkligen på sin idé och tror att det finns en god chans att kamma hemma ett pris i Ung Företagsamhets entreprenöriella tävlingar.
Även om de inte vinner ser de att de har fått mycket positivt från kursen Entreprenörskap.
– Man har fått lära sig väldigt mycket samtidigt som det är väldigt krävande, berättar Edwin Igefors.
Han förklarar att när det kommer till frihet under ansvar är det viktigt att hålla igång så man inte tappar tid och det har verkligen varit en intensiv period.
– Kursen har varit kul då man har fått jobba mer experimentiellt och testa saker som man annars inte hade gjort, säger Henry Nordin.

Under de närmsta dagarna kommer du kunna läsa mer om våra elever som läser kursen Entreprenörskap och som är med och tävlar i E-week!

Här kan du läsa mer om Teknikprogrammet