De startar gymnasiearbetet med läxhjälp

Emma Lindwall, Amanda Malmberg, Victor Sundeborn och Ellen Gustafsson kör igång sitt gymnasierabete i samarbete med den nystartade grenen av Tamam i Tranås. Tillsammans ska de jobba för skapa plattformer för nya vänskapsband.

När Louise Burenby, från Tamam kom till Holavedsgymnasiet för att berätta om organisationen, som arbetar för att skapa vänskap utan gränser, hajjade elever på Samhällsvetenskapsprogrammet till. Ellen Gustafson, Emma Lindwall, Amanda Malmberg och Victor Sundeborn tyckte att detta kunde vara ett bra område för sitt gymnasiearbete.
   – Jeanette Wilhelmsson Vågh berättade för oss att Tamam skulle etableras i Tranås och att det kunde vara ett intressant projekt att haka på, berättar Ellen Gustafson.
   Nu kommer eleverna att, inom Tamam, starta upp plattformer där unga människor kan träffas och lära känna varandra oavsett bakgrund.

De engagerade eleverna går andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet och egentligen börjar gymnasiearbetet först i trean, men de tyckte själva att det var ett för bra tillfälle att missa, så nu kör de igång gymnasiearbetet i förväg.
    – Det är jättebra! Då är vi färdiga med gymnasiearbetet till jul, säger Amanda Malmborg.

Första projektet inom blev läxhjälpen som startade i onsdags. Eleverna var lite nervösa över att inte räcka till, men de känslorna försvann omgående.
    – Det var jätteroligt! utbrister Emma Lindwall.
   Vid läxhjälpens första tillfället kom sex elever och till nästa gång hoppas de på att fler ska komma efter jullovet. Det finns även planer att starta upp andra projekt inom gymnasiearbetet som kommer involvera olika sporter.
   – Det är bra att umgås genom att till exempel spela fotboll. Det blir lite mer avslappnat sätt att lära känna varandra, berättar Victor Sundeborn.

Vill du läsa mer om Samhällsvetenskapsprogrammet? Tryck här!