Den blomstertid nu kommer

Även om vädrets makter inte är på elevernas sida denna dag är eleverna laddade för att gå ut på sommarlov. Många känner att det stundande lovet är välbehövligt.

Finklädda elever samlades på skolan innan skolterminen skulle avslutas i Holavedsgymnasiets aula för att ta terminens sista fika i kafeterian, lägga upp planer för det efterlängtade sommarlovet eller bara prata en stund. Många av eleverna uttryckte att det skulle bli skönt att få lägga undan böckerna en stund och bara vila ut.
– Det är sjukt hur fort detta året har gått och sommarlovet kommer väl försvinna lika fort, utbrister Ally Åkesson som precis avslutat sitt första år på Holavedsgymnasiet. Kompisarna Olivia Nilsson och Agnes Lilja håller med.
– Det känns konstigt när man tänker på att det är vårt näst sista sommarlov, fyller Agnes i.
Victor Sundeborn, Hugo Axelsson och Linus Wennerqvist som har avslutat sitt andra år på Holavedsgymnasiet tycker också att lovet är efterlängtat.
– Nu gäller det att ladda batterierna inför sista året, säger Victor.

Avslutningen leddes i år av rektor Annika Fasth och avslutningen följde den traditionsenliga upplägget där eleverna fick njuta av ES-körens sånger. Nytt för i år var kvartetten, bestående av Karl Eriksson, Molly Svensson, Elsa Harrysson och Ella Monell som underhöll med en stämningsfull låt.
Utbytesstudenten Koga Takahashi från Japan bjöds upp på scen för att få en studentmössa av studie- och yrkesvägledaren Inger Johansson. Koga förklarade att det var ett känslosamt och svårt avsked han hade framför sig.
Edvin Jämting som tidigare under året vann Holavedsgymnasiets Kängurutävling fick motta diplom för sin hedersvärda insats där han kammade hem full pott på tävlingen.
Annika Fasth höll tal om att tro på sig själv, så kan även det oväntade inträffa.

Vi önskar våra elever ett riktigt skönt lov och hälsar dem varmt välkomna tillbaka i augusti när skolan återigen kör igång.

På vår Facebooksida hittar du fler bilder från årets avslutning

ES-kören sjöng stämningsfulla sånger

Utbytesstudenten Koga Takahashi mottog sin studentmössa av studie- och yrkesvägledaren Inger Johansson

Karl Eriksson, Molly Svensson, Elsa Harrysson och Ella Monell sjöng en sång från Thirteen Reasons Why