De kombinerade biologi och teambuilding

I måndags drog NA17 till Tåkern för att under en två dagars exkursion i biologins tecken, men även för att få möjlighet att lära känna de nya klasskompisarna.

Det är nu andra året som eleverna i årskurs ett på Naturvetenskapsprogrammet får åka till Tåkern där de rivstartar biologiundervisningen i kombination med teambuilding.
– Förra årets resa till Tåkern blev väldigt lyckad och eleverna uppskattade att de fick tid att lära känna varandra, berättar Fredrik Sjöström som undervisar i Biologi.

Eleverna fick under första dagen fördjupa sig i Tåkerns rika djurliv och guidades runt av Naturums kunniga guider som berättade mer om fågelsjön Tåkern. Det blev en intensiv dag som avslutades med matlagning på vandrahemmet. Andra dagen drog klassen tillsammans med sina lärare till Omberg för att utmanas i olika samarbetsövningar och testa på matlagning i triangakök.

Förhoppningen är att eleverna får lära känna varandra tidigt och på så vis lägga grunden för ett gott arbetsklimat, något som infann sig hos NA17.

Vill du läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet? Tryck här!

NA17 utanför Naturum vid Tåkern

Eleverna i NA17 i full gång med att undersöka djurlivet vid Tåkern