De hoppas på att få var på plats hela läsåret

Efter uppskjuten skolstart har eleverna gått en vecka och många av de elever som är tillbaka igen tycker att det känns riktigt skönt. Matilda och Lennart är hoppfulla att, för första gången, få gå ett helt läsår och slippa distansstudier.

Skön start

Holavedsgymnasiet har åter fyllts på med elever och många känner att det nästan känns som vanligt. Fortfarande finns vissa restriktioner kvar och det gäller att hålla avstånd. Matilda Karlsson och Lennart Wannhoff började i tisdags tredje året på Ekonomiprogrammet. Båda tycker att det känns väldigt bra att vara på plats igen.
– Det har varit en skön start. Just nu går våra lärare igenom kursplanerna, vilket är skönt för då blir det inte en rivstart, berättar Matilda.

Hoppas på att många vaccinerar sig

Trots att Matilda och Lennart har börjat sista året så har de endast gått en hel termin på plats i skolan.
– Första året började vi fjärrundervisningen i mars och andra året fick vi vara på plats vissa veckor och plugga hemma vissa veckor, förklarar Lennart.
De känner att fjärrundervisning inte passade dem och förstår hur värdefullt det är att få ha direktkontakt med lärarna och klasskompisarna. De menar att det var svårt att fokusera på studierna när man var hemma med fjärrundervisning när det är så mycket annat pockar på uppmärksamheten.
– Jag hoppas att många vaccinerar sig nu så att vi kan få fortsätta på plats, säger Matilda.
Lennart menar att det är extra värdefullt att få vara på plats nu när man går trean. Han tror att gymnasiearbetet blir lättare att genomföra om de får vara på plats och få den handledning som behövs.

Vill satsa på studier och vänner

Även om Matilda och Lennart känner en viss oro över att behöva gå hem på fjärrsundervisning så ser de ljust på det kommande läsåret.
– Jag ska satsa på skolan och så vill jag passa på att ha roligt tillsammans med klasskompisarna för det har man ju inte riktigt kunnat innan, säger Matilda.
– Ja, det ska bli kul att få vara med de andra i klassen säger Lennart.