Eleverna fick möjlighet att se utövandet av många olika yrken på Euroskills

De besökte Euroskills i Göteborg

Just nu pågår EM i yrkesskicklighet i Göteborg. Elever och lärare från Bygg- och anläggningsprogrammet är på plats för att se gymnasieelever och lärlingar som tävlar inom bygg-, konstruktion- och anläggningsteknik.

Under fredagen åkte elever och lärare från BA för att titta närmare på EM i bygg-, konstruktion och anläggningsteknik. Det är första gången som Yrkes-EM går av stapeln i Sverige och lärarna på Bygg- och anläggningsprogrammet tyckte att det var ett bra tillfälle att titta på de olika yrken som de kan välja mellan. Det är 35 olika yrken man kan tävla i vid Yrkes-VM och däribland finns även yrkesutgångar som eleverna kan välja emellan.
– För dem som går i ettan, så kan de få en bra insyn när det kommer till bygg- och anläggningsyrken inför deras kommande inriktningsval, säger Lars Guntell, lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet.

Lars var i Calgary 2009 och såg Yrkes-VM, World Skills och tyckte att det var otroligt spännande att se dessa unga människor visa upp sina talanger inom yrket.
   – Det är inte alla som vet hur stor denna tävling är, berättar Lars.
   Än så länge så har det inte varit några elever på Holavedsgymnasiet som varit intresserade av att delta i tävlingarna, men efter ett besök på Yrkes-EM, Euroskills 2016 i Göteborg så kan eleverna förhoppningsvis bli intresserade av att tävla nästkommande år.

För eleverna blev besöket på Euroskills ett intressant tillfälle där de fick se duktiga elever i sitt rätta element, något som öppnade upp ögonen för yrken men även hur långt man kan gå om man är beredd att kämpa hårt. I samband med tävlingarna fanns även branschen representerade i mässhallen.

Eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet

Eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet på Euroskills 2016 i Göteborg