Erik Holm, Gabriel Lundin och Philip Ljunggren sänder första avsnittet av PsykPodden

De är först ut i PsykPodden

Nu kan du lyssna på Holavedsgymnasiets egna podradio. Eleverna som läser fortsättningskursen i psykologi får fördjupa sig i mänskliga beteenden genom att skapa en pod. Först ut är Erik Holm, Gabriel Lundin och Philip Ljunggren.

Eleverna, som går sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende, har fått studera mänskliga beteenden på djupet. De läser fortsättningskursen i psykologi och som del i sin examination har de fått skapa en radiopod där de genom intervjuer och diskussioner visar vad de har lärt sig. Nu har allmänheten chansen att lyssna till Psykpoddens avsnitt.

Först ut att publicera sin radiopodd är Erik Holm, Gabriel Lundin och Philip Ljunggren som undersöker hur en människas kulturella bakgrund kan påverkar integreringen i en ny kultur. Killarna berättar att de kände sig lite nervösa till en början, men när de hade börjat spela in sin pod, kom de snabbt in i det och tänkte inte lika mycket på att de spelades in.
   – Det var ett roligt sätt att examineras på och uppgiften kändes fri eftersom vi själva fick välja vilken typ av psykologi man ville arbeta med, berättar Gabriel Lundin som axlar rollen som expert i sin pod.

Valet av psykologiområde blev socialpsykologi. De valde detta område då de tycker att socialpsykologin har genomsyrat beteendeinriktningen och att det är ett viktigt område.
   – Vi har arbetat mycket med socialt beteende och normer och det känns intressant, tycker Erik Holm.
   Att ämnet är högaktuellt gjorde ämnesvalet ännu lättare tycker eleverna.
   – Med tanke på invandringen så är det viktigt att titta på hur vi påverkas av det kulturella arvet, men Philip Ljunggren.

Under de sista veckorna kommer fler avsnitt att släppas, så återvänd till vårt podarkiv!

Lyssna på Psykpodden!

Du hittar Psykpoddens arkiv under rubriken Om skolan, Holavedspoddarna

Vill du läsa mer om Samhällsvetenskapsprogrammet? Tryck här!