De åkte till Romme med Idrott och Hälsa 2

Innan sportlovet fick eleverna som läser Idrott och Hälsa 2 åka till Romme för att åka skidor som del i kursen de valt som individuellt val.

Då har den traditionella skidresan till Dalarna genomförts 7-8/2 (15:e året). Det är elever i årskurs 2 som valt kursen Idrott och Hälsa 2. Vi åker till Romme Alpin som ligger utanför Borlänge, den här skidanläggningen har 30 nedfarter i olika svårighetsgrader, 12 stycken liftar, 700 snökanoner och längsta nedfart 2 700 meter. Det finns flera olika matställen i anslutning till backarna såsom värdshus, toppstuga, våffelstuga, hamburgeriet  samt matsäcksstuga.

Reseskildring

Vi samlas utanför Holavedsgymnasiet klockan kvart över fem för avresa mot Romme. Vid åtta börjar vi med information om dag 1 då ska eleverna ha ätit sin medhavda frukost . Vi kommer fram till Romme klockan halv tio och då har liftkorten delats ut och de elever som hyrt utrustning hämtar den.
   Eleverna har delats in i grupper utifrån färdighet. De elever som är nybörjare får tar idrottslärarna hand om och går till nybörjabacken för att träna under hela förmiddagen. De övriga eleverna åker i grupper för att ingen ska åka själv. Efter lunch sker en återsamling för att kolla att allt är bra. Nybörjarna får sedan lite mer undervisning  för att sedan få pröva själva.
   Idrottlärarna har efter att de släppt nybörjarna stämt  träff med övriga grupper för att åka gemensamt med dom några åk. Klockan halv fem går bussen till vandrarhemmet Tyllsnäs Udde som ligger cirka 15 minuter från backen. Innan vi kommer till vandrarhemmet har vi stannat till vid en matbutik där handlar eleverna den mat de gemensamt vill tillaga på kvällen. Efter maten har vi någon form av gemensam aktivitet fram till cirka halv tio. Städning och frukost ska vara avklarat halv nio, då vi åker mot backen igen för att åka "manchesteråkning". Dag 2 består av friåkning lärarna söker upp grupperna under dagen för att koll färdigheterna. Bussen avgår till Tranås halv fem med ett snabbt matstopp i närheten av Örebro och var hemma i Tranås vid tiotiden.

Vid tangentbordet  Anders och Sören.