Charlotte och Ingrid berättade om kriminaltekniskt arbete

Under onsdagen fick eleverna på Naturvetenskapsprogrammet lära sig mer om hur en del av det forensiska arbetet vid brott kan gå till. Charlotte Dufva och Ingrid Areskoug från NFC var på besök för att berätta mer om hur man arbetar.

Många har sett polisserier med avancerade kriminaltekniska inslag, men hur det ser ut i verkligheten har nog inte så många koll på. I onsdags fick eleverna på Naturvetenskapsprogrammet besök av Charlotte Dufva, molekylärbiolog och Ingrid Areskoug, droganalytiker vid Nationellt Forensiskt Centrum i Linköping och fick lära sig mer om hur det verkliga arbetet med forensisk bevisning går till.

Eleverna fick en genomgång i hur NFC inom Polismyndigheten arbetar generellt och eleverna fick veta om vilka olika typer av yrken som finns inom denna del av myndigheten och hur man når dit. Därefter berättade Charlotte och Ingrid mer ingående om sina expertisområden. Besöket var mycket uppskattat och för eleverna blev detta en ögonöppnare för hur man kan arbeta praktiskt inom biologi och kemi.

Vill du läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet? Tryck här!

Charlotte Dufva berättar om hur man praktiskt arbetar med DNA-analys