Byggprogrammet bjöd in till frukostmöte

Studiedag innebär ledighet för eleverna, men på Holavedsgymnasiet var verksamheten igång ändå. Bygg- och anläggningsprogrammet bjöd in branschen på frukostmöte för att titta närmare på den digitala handledarboken.

Vid nio hade lärarna på Bygg- och anläggningsprogrammet dukat upp frukost för Tranåsföretagen som tar emot APL-elever, en chans att mingla och byta erfarenheter men även tillfälle att lära sig mer om e-boken som är ett bedömningsstöd för handledare och elev under den arbetsplatsförlagda lärperioden.
– Jag har varit handledare tidigare, men det är alltid bra att uppdatera sig, berättar Peter Fälth på Rörservice (t.v på bilden, bredvid honom Christian Bäck, Tobias Johwelin och Niklas Fahlborg)

Det rådde inga tvivel om att branschen i Tranås var intresserade av kvalitetsarbetet på Bygg- och anläggningsprogrammet när programmets teorisal fylldes till bredden. Deltagarna fick information av Stefan Stavander som representerade Byggindustrins yrkesnänmd i samarbete med Byggnads, Seko, Maskinentreprenörerna.
– I dag tittar vi närmare på dels BYNs hemsida och var handledarna kan hitta den information som de behöver, men även titta på e-boken, berättar Stefan Stavander.
Att lägga fokus på utbildningen är av stor vikt, menar Stefan och berättar att de är aktiva i Holavedsgymnasiets programråd för att kunna vara delaktiga i arbetet att lära upp duktiga hantverkare.

Lärarna på Bygg- och anläggningsprogrammet var mycket nöjda med uppslutningen vid frukostmötet och lyfter det engagemang som finns hos de lokala företagen.
– Våra handledare ute på arbetsplatserna är så bra när det kommer till att ta hand om eleverna, vilket vi är otroligt glada för, berättar Fredrik Ström, lärare på programmet.
Fredrik lyfter att APL-perioden ger branschen ett tillfälle att lära känna och forma sina framtida kollegor, något som han upplever att branschen i Tranås har tagit till vara på.

Vill du läsa mer om Bygg- och anläggningsprogrammet? Tryck här!

Stefan Stavander, från BYN berättar mer om e-boken och guidar handledarna till den information som de behöver