Byggelever hjälper till att rusta upp nytt katthem

Tranås blir ett katthem rikare och då organisationen är en ideell förening tas hjälpen tacksamt emot. Under de senaste veckorna har elever från Bygg- och anläggningsprogrammet varit på plats för att hjälpa till.

Eleverna som går första och andra året på Bygg- och anläggningsprogrammet har under tre veckors tid hjälpt till med renoveringen av Djurens Vänner Tranås Katthem. Eleverna har under sina yrkesdagar bland annat hjälpt till att bygga kattburar som kan komma väl till pass när det är dags att ta emot hemlösa katter i det nya hemmet.
– Det känns kul att göra något som kommer till använding, berättar Theo Jarl som går första året på Bygg- och anläggningsprogrammet.
Den ideella föreningen Djurens vänner Tranås Katthem har ansökt om att få ta emot 25 hemlösa katter i detta katthem, så nog finns det att göra för eleverna som bygger burar och hjälper till med reonveringen.

När lärarna på programmet blev tillfrågade om de hade möjlighet att hjälpa till, blev detta ett bra sätt att sprida ut eleverna när de kommer till skolan för sina yrkesdagar. Eleverna tycker också att det är givande att få åka ut och jobba med ett verkligt uppdrag de tillfällen som de inte är på skolan. Elsa Jismyr säger att det känns lite verkligare då.
– Det är kul att komma ifrån skolan och göra något annat, säger William Håkansson.

Här kan du läsa mer om Bygg- och anläggningsprogrammet!

Två killar med bygghjälmar står med i ett rum där de sätter upp reglar

Än är det en bit kvar innan katterna kan flytta in