BF underhöll förskoleklassbarnen

Efter flera månaders förberedelser var det äntligen dags för Barn- och fritidseleverna att inta scenen och spela barnteater för förskoleklassbarnen i Tranås kommun. Uppskattat utan tvekan.

Eleverna som går andra året på Barn- och fritidsprogrammet har sedan jul arbetat med barnteaterprojektet. Inom kurserna Pedagogisk ledarskap och Kommunikation har eleverna fått planera upp arbetet kring en barnföreställning. I år valde eleverna Emil i Lönneberga.
– Vi har fått pussla lite för att få tid till att öva och eleverna har även lagt en del av sin fritid på att öva och känna sig redo att framföra föreställningen, berättar Tommy Bohman som undervisar på Barn- och fritidsprogrammet.

Vid auladörren står Edvin Borg och Eric Abrahamsson för att ta emot förskoleklassbarnen. De är taggade inför framträdandet.
– Det känns roligt att äntligen får göra detta med tanke på hur länge vi har arbetat med detta, säger Edvin som dagen till ära ikläder sig rollen som Alfred.
Eric håller med och tycker att det ska bli kul att gå upp och spela Emil.

När föreställningen drar igång är barnen bänkade och spända inför den stundande föreställningen. Vid några tillfällen pratar även skådespelarna med publiken och barnen skriker sina svar i kör. En minst sagt uppskattad föreställning!

Vill du läsa mer om Barn- och fritidsprogrammet? Tryck här!

Fr. v: Edvin Borg, Tommy Bohman och Eric Abrahamsson