Amir Ramazani vann poesitävling

Måndagen den 16 april var prisceremoni för Holavedsgymnasiet och Populär Poesis dikttävling Krispiga Kaskader. En av vinnarna var Amir Ramazari som vann med sin dikt om en ensamkommande flyktingpojke.

Populär Poesis och Hoalvedsgymnasiets dikttvävling Krispiga Kaskader består av två delar. Den ena dikttävlingen är öppen för alla och den andra är för elever som går på Holavedsgymnasiet. Av de inskickade dikter väljs tio bidrag från varje tävlingsgrupp som sedan publiceras i diktantologin Krispiga Kaskader. Årets tema var Innanför/Utanför. Många bidrag skickades in och svensklärarna gick igenom bidragen varav tio gick vidare till en omröstning där eleverna på skolan fick tycka till. Diktarna förblev anonyma fram till prisceremonin för att dikterna i sig själva skulle få stå i centrum vid en omröstning.
– Det är roligt när eleverna får vara med och påverka, berättar Gunilla Ståhlberg drivit Holavedsgymnasiets del av dikttävlingen.

De tio dikterna från eleverna på Holavedsgymnasiet tillsammans med Populär Poesis bidrag sattes ihop till en diktantologi, layoutad och illustrerad av eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammets mediainriktning. Vid prisceremonin lästes dikterna skrivna av Holavedsgymnasiets elever upp av eleverna på Estetiska programmet där de även hade tonsatts och vissa scensattes med dans korreograferad av av estetelever.

I slutet av prisceremonin presenterades vinnarna. Vinnare av Holavedsgymnasiets dikttävling blev Amir Ramazani som blev glatt överraskad över beskedet.
– Det känns jättebra! Det känns kul att jag skrivit en dikt som blivit så uppskattad, berättar Amir.
Med sig vid intervjutillfället har han självklart ett exemplar av diktantologin Krispiga Kaskader. Dikten tog honom fem dagar att skriva, men han gillar att skriva dikter så han upplevde det inte som jobbigt. Nu ligger fokus på plugget, så diktskrivandet får ligga på is ett tag framöver.

Viktor Wissing läser upp dikten Faller medan dansesteterna framför sin tolkning i dans

Peter Nyberg från Populär Poesi och Gunilla Ståhlberg berättar om dikttävlingen