AHV fick besök av polisen

Under gårdagen fick eleverna på Programmet för handel, administration och varuhantering besök av poliserna Göran Nord och Rickard Fransson. Ett mycket uppskattat besök!

På Programmet för handel, administration och varuhantering (AHV) inom gymnasiesärskolan arbetar eleverna i kursen Samhällskunskap 1 med lag och rätt. För att göra avsnittet både mer konkret och spännande bjöd lärarna på programmet in poliserna Göran Nord och Rickard Fransson. De berättade om vad yrket innebär och visade vilken utrustning man har som polis. Besöket var minst sagt uppskattat bland eleverna.

Natalie Karlsson som går på AHV tyckte att det var bra att Göran och Rickard kunde komma och besöka dem så de fick ställa alla frågor.
– Vi fick förbereda oss på fredagslektionen med att skriva ner frågor som vi ville ställa, berättar Natalie Karlsson som går på AHV.
Eleverna ville gärna veta vilken typ av uppgift som poliserna jobbade mest med och fick då veta att det var trafikkontroller. Här passade poliserna på att visa den utrustning som de använder sig av, så som alkoholmätare.
– De visade oss vilka olika verktyg de hade när de testade olika saker. Vi fick vara med och ta fingeravtryck som fanns på fönstret. Det var jättekul! säger Natalie

Vid besöket fick eleverna även tillfälle att se hur polisbilen är utrustad. Eleverna fascinerades av hur mycket utrustning som finns i polisbilar! När det var dags att avrunda besöket gick det inte att ta miste på att eleverna hade haft en intressant timme!
- Att skapa goda relationer med lokalpolisen är så viktigt. Händer det något så ska våra elever känna sig trygga att vända sig till en polis, säger Karin Lindwall som undervisar på Programmet för handel, administration och varuhantering.

Ett stort tack till Göran Nord och Rickard Fransson!

Göran Nord och Rickard Fransson besökte AHV och berättade om sitt arbete och sin utrustning Foto: Märtha Andersson